دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در «شب معماری» مطرح شد؛

امروزه به سمت ایزوله کردن ساختمان‌ها حرکت کرده‌ایم/ عناصر طبیعی از ساختمان‌سازی خارج شده است 

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: در اصل امروز ساختمان‌ها را ایزوله کرده‌ایم و باعث شده تا از فاکتور باد بی‌بهره باشیم درحالی‌که ساختمان‌ها باید به گونه‌ای در کنار یکدیگر قرار بگیرند که عنصر باد و آفتاب در آنها وجود داشته باشد.
کد خبر : 476267
unnamed.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا جدیدترین قسمت برنامه «شب معماری» با عنوان «معماری و سلامت» با حضور مهدی حمزه‌نژاد، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم و صنعت و محمدمهدی عبدالله‌زاده، معمار شب گذشته روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.


حمزه‌نژاد در این برنامه گفت: کلمه معماری قرابتی با واژه عمر دارد که نشان از رابطه ذاتی بین معماری و سلامت است و حتی برخی کتاب‌ها درباره درمان برخی بیماری‌ها توسط تغییر وضعیت در سبک ساختمان‌ها نشان می‌دهد که معمار در گذشته همانند یک طبیب در گذشته فکر و عمل می‌کرده است.


او ادامه داد: قطعاً آداب مکان گزینی برای ایجاد شهر، خانه به دلیل خصلت بادها و ویژگی خورشید و ... می‌تواند در سلامتی‌ها مؤثر باشد و یک طبیب داند که آفتاب و باد اثر دارد و قطعاً همین مسئله نشان‌دهنده اهمیت معماری است. متأسفانه موجی که اوایل مدرنیسم ایجاد شده که بر اثر آن ما خاک، حیوانات، دریا و ... را بیمار کردیم و مسئله مهم‌تر اینکه در این شرایط انسان‌ها هم بیمار شدند.


امروزه ساختمان‌هایمان را ایزوله کرده‌ایم و از عناصر طبیعی بهره‌مند نمی‌شویم


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: یکی از ضروریات سلامت تنظیم حرکت است و به همین دلیل است که امروز می‌بینیم بسیاری از گلایه‌هایی که به خانه‌های سنتی بدین جهت وارد می‌شود که افراد می‌گویند به دلیل پادرد و ... نمی‌توانند در این خانه‌ها زندگی کنند، درست است که باید این مسائل را رعایت کنیم اما مسئله اینجاست که باید به عوامل رشددهنده سلامتی که از جمله آن می‌توان به آب، هوا، خواب راحت و ... اشاره کرد نیز توجه جدی داشته باشیم.


حمزه‌نژاد ادامه داد: در گذشته مطالعات زیادی برای مکان‌یابی ایجاد شهر انجام شد چرا که شهرها زمینه‌ساز رشد و سلامت هستند و اگر ما با محیطمان ناآشنا باشیم شاهد بیماری‌های مختلفی خواهیم بود، به‌طور مثال همین بیماری کرونا یک بیماری که از حیوان به انسان منتقل می‌شود و هرچند که به دلیل خوردن حیوان این بیماری شیوع پیدا کرده، اما نمی‌توان این مسئله را نادیده گرفت که ما به موجودات تعرض کرده‌ایم و الآن نیز آسیب آن را می‌بینیم.


او گفت: امروز در ساختمان‌سازی تنها جهت شمالی و جنوبی را داریم درحالی‌که اصلاً در گذشته این جهات را نداشتیم و همین مسائل باعث بروز بیماری‌ها شده است. در اصل امروز ساختمان‌ها را ایزوله کرده‌ایم و باعث شده تا از فاکتور باد بی‌بهره باشیم درحالی‌که ساختمان‌ها باید به‌گونه‌ای در کنار یکدیگر قرار بگیرند که عنصر باد و آفتاب در آن‌ها وجود داشته باشد. مسئله بعدی اینکه در زندگی سنتی ما فضای نیمه‌باز و زندگی در طبیعت نقش مهمی داشت اما الآن پنجره‌های بسته و پرده و کولر را جایگزین کرده‌ایم.


او گفت: مدت‌ها است که بشر دچار شرایطی شده که فهمیده معماری به جای درمان امراض می‌تواند زمینه رخداد بیماری‌ها را کاهش دهد و در دنیا به این مسئله اهمیت داده می‌شود و شاهد ایجاد استانداردهایی برای معماری سالم هستیم، درحالی‌که در کشور ما متأسفانه به جای سلامت مردم، شهرهای پرزرق‌وبرق الگو قرار گرفت است که دلیل این مهم نیز بخشی مسئولین و بخش دیگر خود مردم هستند.


گردش هوای مطلوب در ساختمان‌ها بر سلامتی اثر مثبت دارد


در ادامه محمدمهدی عبدالله‌زاده، معمار گفت: ما بیماری‌هایی داریم که به ساختمان‌ها مربوط می‌شود اول بیماری‌هایی که به دلیل مشکل تهویه، رطوبت و ... در انسان ایجاد می‌شود و گروه دیگر نیز بیماری‌هایی آلرژی‌زا هستند و تحقیقات زیادی نیز در این زمینه در دنیا شکل گرفته و ارتباط ساختمان‌ها با ایجاد بیماری‌ها را به اثبات رسانده است.


این معمار اظهار کرد: در قانون ابن‌سینا درباره برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های ریوی، تنفسی و مغز و اعصاب و ... دلایل مشخصی ذکر شده و یک گونه از این بیماری‌ها به تعبیر اطبای سنتی بیماری‌های ناشی از سردی و رطوبت هستند که برای درمان آن در کنار تجویزهای دارویی تجویزهای محیطی نیز برای درمان آن‌ها از سوی اطبا صادر می‌شود. به‌طورمثال نور طبیعی را به‌عنوان مصلح از بین بردن رطوبت هوا می‌دانند و هم گرمی خورشید بر روی بیماری‌های سری که بر روی مغز و حافظه اثر می‌گذارد بازخورد مثبت دارد و این‌ها نشان‌دهنده اهمیت ساختمان‌سازی است.


او گفت: در ساختمان‌هایی که تهویه طبیعی وجود دارد و انسان در معرض هوای طبیعی قرار می‌گیرد و نور طبیعی هم وجود دارد احتمال دچار شدن انسان به برخی بیماری‌ها کمتر است اما امروز همین این فرآیندها به‌صورت برعکس در ساختمان‌ها وجود دارد.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته